Cine a trăit aceste timpuri știe foarte bine la ce mă refer, iar cine nu, generația mai tânără, care este obișnuită cu altfel de produse tip „fast-food”, are timp să descopere gastronomia sănătoasă pe care o onorăm prin ceea ce facem noi.

          Sunt un om interesat de toate acestea, de produse naturale, un continuator de tradiție culinară originar din comuna Mircești, Județul Iași, un om care, înainte de toate am prim plan cumpărătorul, adaptând produsele, gustul, condimentul după preferința Domniei Sale.

          Trebuie să vă mărturisesc că la Mircești aveți de toate: începând de la cărnuri care sfârâie în afumători, de la brânza proaspătă cu gust autentic, de la diferite specii de vinuri care pot fi combinate în funcție de alimentele consumate, rațele și curcanii afumați care te îmbie la o masă copioasă, invitându-te să dai curs unei atmosfere de sărbătoare, unde se mănâncă bine și sănătos.

În fiecare zi, pun pe masa celor iubitori de produse țărănești – pastrama de oaie, cârnați de oaie, pastrama de vită și cârnați de vită, cârnați de porc, carne de porc de diferite sortimente și preparate, printre care amintim – cotlet afumat, ceafă afumată, șunculiță, cârnăciori, iar, din vită, cu pricepere și răbdare, pregătim pastrama de vită și cârnații de vită.

          Din oaie, pregătim, conform rețetei specifice strămoșilor, delicioasa pastramă de oaie, pe care nu o putem înlocui cu nimic pe lumea aceasta.

          Rețetele pe care le aplicăm produselor noastre țin cont de preferințele clienților, clienți pe care mi i-am apropiat în decursul celor peste zece ani de activitate.

          Atât eu, cât și clienții mei suntem adepții consumului produselor autentice românești pe care le susținem prin realizarea, cumpărarea și încurajarea consumului acestora, pentru că, doar așa susținem economia românească, creând locuri de muncă și chiar mai mult decât atât –  împreună ținem la sănătatea noastră.

Povestea noastra

În centrul atenției sunt preparatele țărănești în gospodărie. Este adevărat că, dincolo de orice sărbătoare, unde primează atmosfera mirifică a acesteia, încărcată de credință, de smerenie, de hrană spirituală se află întotdeauna și o recompensă materială, o agapă, o masă care-i dă trupului forța necesară supraviețuirii. Această masă variază de la țară la țară, reflectând cultura țării în care este celebrată, de aceea, la noi, preparatele tradiționale sunt nelipsite de pe masa de Paști, de Crăciun, dar și de la alte sărbători. Nelipsite sunt și produsele din carne de porc,  pește, iepure și rațele afumate.

          Cum sufletul are nevoie de hrană duhovnicească, prin spovedanie și împărtășanie cu trupul și sângele Domnului, prin jertfa Mântuitorului care se dăruiește spre hrană în chip material și duhovnicesc prin Sfânta Euharistie și Rugăciunea stăruitoare, la fel și trupul, care este supus păcatului, are nevoie de hrană pentru a supraviețui. Hrana este necesară și indispensabilă vieții, mărturie fiind chiar Sfânta Scriptură, care ne arată în minunile săvârșite de Mântuitor asupra naturii înconjurătoare, că, Iisus, care cunoaște nevoile oamenilor, îi ajută în diferite împrejurări, folosindu-și puterea dumnezeiască. De aceea intervine în chip minunat asupra naturii, ajutându-i pe oameni, știind foarte bine că la Nunta din Cana Galileei preface apa în vin, apoi înmulțește pâine și peștii – pentru a da hrană trupească oamenilor, după ce, mai întâi, a săturat mulțimile cu hrana cuvântului lui Dumnezeu, care ajută pe om să înțeleagă rostul vieții sale pe pământ și viitorul său ceresc.

          Prin ceea ce facem ne propunem să vă alintăm trupurile cu hrană trupească, dar nu cu orice fel de bucate, ci cu alimente din gospodăria tradițională.

          Pentru că tot am amintit de bucate facem o incursiune în bucătăria pur românească din restaurantul nostru, bucătărie în care meșterii bucătari gătesc după rețete tradiționale, folosind produse autentice, așa cum erau în casa bunicilor sau în casa părintească, cu rețete bine transmise din tată-n fiu, care fac ca papilele gustative să se întoarcă la vremuri reale, timpuri în care se mânca sănătos.

Despre aceste timpuri au vorbit și marii scriitori, care, parcă anticipau că… o dată vor dipărea toate acestea și, atunci, au lăsat mărturie de viață reală, trăită autentic, la maxim, în operele lor, despre mesele copioase și îmbelșugate unde vinul curgea la ospețe. Despre toate acestea ne vorbește, atât Creangă, Sadoveanu, Rebreanu și mulți alții, care, zău, dacă ar fi trăit și astăzi ar fi murit de foame cu „fast-food-urile”, încât nici imaginația nu le-ar mai fi funcționat.

Misiunea noastra

Povestea La Cimpoesu inseamna pasiune intensa pentru mancarea romaneasca si dorinta de a reinvia obiceiurile culinare vechi. Fiecare fel de mancare iti dezvaluie o frumoasa poveste si te invita intr-o calatorie culinara.
Credem in gusturile simple romanesti, asa cum erau ele odata, asa cum le-am cunoscut si cu care am crescut.

Daca ne sunteti oaspeti la popasul nostru, va intampinam cu afumaturi, carnati traditionali, pastrama, slanina afumata si telemea ce merg tare bine servite cu cei dragi!

Locatie

Popasul turistic este la intersectia a trei judete, respectiv Iasi, Suceava si Neamt, in punctul ”La doi lei”, pe drumul european, la iesirea din judetul Neamt si la intrarea in Iasi. Este o zona linistita, boema, dar si accesibila. Aducem in prezent obiceiurile, traditiile si mestesugurile vechi.
Te ateptam sa ne vizitezi si sa ne cunosti, increzatori ca odata ce ne vei trece pragul, iti vei dori sa te reintorci.

Urmareste-ne pe social media:

Contact

DE.583 Km 3.4 (Sat Doi Lei) Comuna Mircesti Iasi
Telefon: 0753 11 4996
Program
Luni-Duminica 09:00 – 22:00

Copyright La Cimpoesu @ 2020  Designed by Seofy.ro.